mde

Teken- en schildercursus ‘OPEN ATELIER WAVERVEEN’

                    Maandagochtend 9.30-13.00u     Maandagmiddag 13.30-17.00u

Maandag 4 december was de laatste les en feestelijke afsluiting van het jaar 2023.
De laatste anderhalf uur een gezellig expo, met prosecco en heerlijke, culinaire creatieve taart, hapjes en wijn.
Veel dank daarvoor!

De teken- en schilder maandagen in het nieuwe jaar zijn gepland op 5 en 12 februari, 4,11 en 18 maart, 8, 15 en 22 april, 6 en 13 mei.
Heel graag tot dan!

Vanuit het ‘OpenAtelierWaverveen’ wensen we je heel gezellige Kerstdagen en een gezond, liefdevol en creatief Nieuwjaar.

 ……Het ‘OPEN ATELIER’ is voor beginners…, voor hen is een speciaal programma samengesteld…. en gevorderden, zij kunnen onder professionele begeleiding verder werken aan een kunstwerk, starten met een nieuw werk en ook kennismaken met andere technieken.

In het atelier zijn veel kunstboeken en tijdschriften aanwezig.
Portrettekenen en schilderen is mogelijk. Een duidelijke foto, liefst in A4 formaat of groter en eventueel ook nog in zwart/wit is daarbij handig. Ook wordt er getekend naar levend model. *De lessen worden afgesloten met een evaluatie zodat je thuis of de volgende les weer verder kunt. Daarnaast is het heel leuk en inspirerend om te zien wat de mede-cursisten hebben geschilderd.

Prijzen:
De strippenkaART, ‘ARTcard’: (geldig tot een jaar na aankoop): inclusief thee, koffie en basis materialen voor de teken- en schilderlessen, eindejaarsborrel en buitenschilderles optioneel.                                       10 lessen €250,–-
Werken met eigen materiaal: 20 teken- en schilderlessen van september t/m april inclusief koffie, thee, eindejaarsborrel en een feestelijke afsluiting, buitenschilderles in mei of juni>>>                                                  20 lessen €330,–
Najaarscursus: 10 lessen september-december d.i. inclusief eindejaarsborrel of
V
oorjaarscursus: 10 lessen februari-april en buitenschilderles in mei/juni>>>               10 lessen €220,–
En welkom voor een Proefles                                                                                             1 dagdeel €30,–

Betaling kan via IBAN nr NL50RABO0135212596 tnv H. Woud-Treur of contant.
Ben je verhinderd kun je de les als er plek is de ochtend of middag van diezelfde dag inhalen.

                                                            Workshop ‘SCHILDEREN IN DE POLDER’

                                                                              

               “…een dag vakantie met het kunstwerk als mooie herinnering….”

Reünie, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest, vrienden-, familiedag, of…. gewoon heerlijk een dag
 genieten van schilderen, eten en natuur kies voor …een workshop ‘schilderen in de polder’.

Zin in een sfeervolle en ontspannende dag vol creatieve uitdaging en 
culinaire verwennerij?

10.00uur Ontvangst met koffie en versgebakken appel/seizoentaart, hierna een rondleiding en aan de slag….
12.30-13.30uur Een luxe polderlunch met veel vers uit de tuin biologisch en gezonde producten
15.30-16.00uur Vernissage met een welverdiend glas prosecco

Kennismaken met een speciale manier van kijken om door de wirwar van beelden het oog te laten vallen op de wonderlijke schoonheid van alledaagse dingen. We beginnen schetsend en onderzoekend met houtskool om daarna te gaan schilderen met acrylverf op doek…..

 Kosten voor een hele dag inclusief materiaal, koffie, lunch en prosecco €85 per persoon (minimaal 5 personen). 7 of meer personen €80 pp, 9 of meer personen €75 pp. Voor cursisten geldt een speciaal tarief. Voor informatie en/of aanmelden bel +31297264198 of mail naar hennywoudart@gmail.com. Een workshop op aanvraag, een dag of datum naar keuze, in overleg is ook mogelijk!

WINTEREXPO KUNSTRONDEVENEN, POPUPGALERIE in de Lindeboom IN MIJDRECHT

Vanaf 21 december 2023 t/m 13 januari 2024.
Zelf ben ik hier aanwezig op zaterdag 23 december tussen 12.00 en 14.00uur.
Heel leuk als je langskomt!

WINTEREXPOSITIE’ IN DE LINDEBOOM 

Sinds kunstenaarsvereniging KunstRondeVenen ruim drie jaar geleden exposities is gaan organiseren in haar pop-up galerie in winkelcentrum De Lindeboom in Mijdrecht, is het traditie geworden om tijdens de donkerste dagen van het jaar een ‘Winterexpositie’ in te richten. Het is ook dit jaar een groepsexpositie, in kerstsfeer, waar zeventien kunstenaars uit de regio aan deelnemen. De expositie is vanaf 21 december te bezoeken op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen van 12 tot 16 uur en duurt tot en met 13 januari 2024. Het is een zeer gevarieerde expositie met schilderijen, tekeningen, beelden, fotografie, keramiek en glaskunstwerken. De kunstenaars zullen zelf als gastvrouwen en -heren optreden. De ervaring leert ons dat steeds meer bezoekers de galerie weten te vinden om van het lokale cultuurgoed te genieten. De toegang is gratis en verplicht tot niets. De kunstenaars stellen je belangstelling zeer op prijs. Voor meer informatie over de expositie en KunstRondeVenen kunt u terecht op http://www.kunstrondevenen.nl.

EXPO Hilton, Antwerpen/München/Dubai/Keulen
Van Anne de Vries van Bubble Art Projects werd ik enige tijd geleden uitgenodigd om te exposeren in Hilton Antwerpen. Dankzij Anne heb ik al op veel prachtige plekken in Europa mogen exposeren. Een tweeluik en een vierluik waren daar te bezichtigen. De tweeluik is inmiddels weer verhuisd via München naar de kerstexpo in Hilton Keulen. Twee schilderijen van de vierluik hingen een periode in Hilton Dubai. Wat een eer om op deze prachtige plekken te mogen exposeren. De schilderijen welke vanuit Dubai terugkeerden naar Nederland zijn intussen verkocht en hebben nu een prachtige plek bij
lieve, kunstminnende mensen.
Tweeluik: ‘De Vallei bij Houffalise’ en ‘De Ourthe’ “en plein air” geschilderd in acrylverf op doek….
…enige tijd geleden heb ik schilderlessen mogen geven bij de Zomerschool van Bonnerue in Houffalise in de Belgische Ardennen.
Tijdens deze weken tekenden en schilderden we ‘en plein air’, naar waarneming in de buitenlucht. Een dag daarvan hebben we geschilderd in de Vallei. Het tweede jaar hebben we geschilderd in de rivier de Ourthe. Vanwege de warme droge zomer was er zo weinig water dat er prachtige plekken waren om de schildersezels neer te zetten. Helaas hebben de eigenaren na de pandemie de school en herberg moeten verkopen…
Vierluik: ‘Zonsondergang Amsterdam a/d Amstel’, tegenover de Hermitage…. getekend en geschilderd ter gelegenheid van een expositie in de binnenstad van Amsterdam.
Mixed media: Giclee van Houtskool en Krijt op doek en Aquarel.