Nieuws

Beschrijving: Macintosh HD:Users:hennywoud:Desktop:ADGH_HENNY WOUD_1 kopie.jpgTeken- en schildercursus‘OpenAtelierWaverveen’

 

Na een paar prachtige zomerweken is het nieuwe teken- en schilderseizoen weer begonnen op maandag 27 september, fijn om iedereen weer te zien.

Maandagochtend van 9.30-13.00u en maandagavond van 18.30-10.00u.……

 

……Het ‘OPEN ATELIER’ is voor beginners…, voor hen is een speciaal programma samengesteld.… en gevorderden, zij kunnen onder professionele begeleiding verder werken aan een kunstwerk, starten met een nieuw werk en ook kennismaken met andere technieken.

In het atelier zijn veel kunstboeken en tijdschriften aanwezig. 

Portrettekenen en schilderen is mogelijk. Een duidelijke foto, liefst in A4 formaat of groter en eventueel ook nog in zwart/wit is daarbij handig. Ook wordt er getekend naar levend model. *De lessen worden zo mogelijk afgesloten met een evaluatie zodat je thuis of de volgende les weer verder kunt. Daarnaast is het heel leuk en inspirerend om te zien wat de mede-cursisten hebben gemaakt.

 

Prijzen:

De strippenkaART, ‘ARTcard’:  (geldig tot een jaar na aankoop): inclusief thee, koffie en basismaterialen voor de teken- en schilderlessen, eindejaarsborrel en buitenschilderles optioneel.
                                                                          10 lessen €225,– 

Werken met eigen materiaal:Een heel seizoen teken- en schilderlessen van september 2021 t/m april 2022 inclusief koffie, thee, eindejaarsborrel en  een feestelijke afsluiting, buitenschilderles in mei of juni>>> 

                                                                          20 lessen €320,–                  

najaarscursus september-december d.i. inclusief eindejaarsborrel of voorjaarscursus februari-mei en buitenschilderles in mei of juni>>>                      10 lessen €195,–

 

In overleg welkom voor een proefles            een dagdeel €25,–.

 

Betaling kan via  IBAN nr NL50RABO0135212596 tnv H. Woud-Treur 

 

Ben je verhinderd kun je, als er plek is, de les de ochtend of avond van diezelfde dag inhalen.

 

 

 

 

                                                            Workshop ‘SCHILDEREN IN DE POLDER’

                                                                      17 juli/25 september          

               “…een dag vakantie met het kunstwerk als mooie herinnering….”

Reünie, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest, vrienden-, familiedag, of…. gewoon heerlijk een dag
 genieten van schilderen, eten en natuur kies voor …een workshop ‘schilderen in de polder’.

Zin in een sfeervolle en ontspannende dag vol creatieve uitdaging en 
culinaire verwennerij?

10.00uur Ontvangst met koffie en versgebakken appel/seizoentaart, hierna een rondleiding en aan de slag….
12.30-13.30uur Een luxe polderlunch met veel vers uit de tuin biologisch en gezonde producten
15.30-16.00uur Vernissage met een welverdiend glas prosecco

Kennismaken met een speciale manier van kijken om door de wirwar van beelden het oog te laten vallen op de wonderlijke schoonheid van alledaagse dingen. We beginnen schetsend en onderzoekend met houtskool om daarna te gaan schilderen met acrylverf op doek…..

 Kosten voor een hele dag inclusief materiaal, koffie, lunch en prosecco €75,–* per persoon (minimaal 5 personen). *7 of meer personen €70,– pp, 9 of meer personen €65,– pp. Voor cursisten geldt een speciaal tarief. Voor informatie en/of aanmelden bel +31297264198 of mail naar hennywoudart@gmail.com. Een workshop op aanvraag, een dag of datum naar keuze, in overleg is ook mogelijk!

                       Hartelijk welkom op 28 en 29 augustus

                                                                 ‘OPEN ATELIER WAVERVEEN’

Aanstaande zaterdagmiddag 28 augustus om 15.00 uur is er bij ‘OpenAtelierWaverveen’ een optreden van singersongwriter en zangeres Nina Lynn en haar Band. Heel graag een bijdrage voor dit bijzondere optreden. Van harte uitgenodigd!! Hartelijk welkom ook op beide dagen zaterdag en zondag, 28 en 29 augustus tussen 11 en 17 uur in het in ‘OpenAtelierWaverveen’ met sieraden van Bep de Meijer, werken van Henny Woud en haar cursisten. 

We zijn goed bereikbaar, ondanks de werkzaamheden aan de Hoofdweg……

ATELIERROUTE BRENGT LOKALE KUNSTENAARS IN BEELD

Drie maanden later dan was voorgenomen, organiseert kunstenaarsvereniging KunstRondeVenen de tweejaarlijkse Atelier Route. Het evenement vindt nu plaats op 28 en 29 augustus, van 11 tot 17 uur. Vierenzestig kunstenaars en enkele leden van Atelier de Kromme Mijdrecht nemen aan het evenement deel. Sommigen stellen hun eigen huis of atelier open en anderen exposeren op groepslocaties. Die locaties zijn verdeeld over alle gemeentekernen, Abcoude, Amstelhoek, Baambrugge, De Hoef, Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen en Wilnis.

Startlocatie:  Alle deelnemende kunstenaars presenteren zich met één werk op de startlocatie, ‘De Rank’, Prins Bernhardlaan 2 in Mijdrecht, zodat u zich daar kunt oriënteren. In ‘De Rank’ ligt ook de folder klaar met routekaarten en een overzicht van de deelnemers en de locaties. De folders zijn trouwens ook op alle deelnemende locaties beschikbaar en op een aantal openbare plaatsen, zoals bibliotheken en winkels. Deze informatie is ook te vinden op de website, www.kunstrondevenen.nl en op de Facebook-pagina van KRV.

Meer dan beeldende kunst: De variatie in het kunstaanbod is groot: van keramiek tot schilderijen, van glaskunst tot fotografie, van beelden tot textielkunst, collages, sieraden, etcetera. Geniet van de kunst, praat met de makers en maak eventueel afspraken over een aankoop of opdracht.

15 mei 2021/7 augustus 2021  EXPOSITIE ‘KunstRondeVenen’

 De Open Atelier Route is dit jaar vanwege corona verplaatst van het laatste weekend van mei naar 28 en 29 augustus.

Vooruitlopend hierop is er een expositie met werk van deelnemers, in de pop up Galerie van KunstRondeVenen in winkelcentrum De Lindeboom7 in Mijdrecht.

Het schilderij ‘Ezel Kees’ olieverf op doek 70x70cm, was daar samen met de andere kunstwerken te bezichtigen op vrijdag- en zaterdag middag tot 15 mei jl.

Op 17 mei is het schilderij van ‘Ezel Kees’ verwisseld voor 4 schilderijen:

   ‘Zonsondergang Amsterdam aan de Amstel’ *mixed media

*Mixed Media: Inkt (giclee) en aquarel op papier, origineel schilderij: houtskool en krijt op doek 30x40cm

Vanaf dinsdag 15 juni is de vierluik verwisseld voor een tweeluik ‘Belgische Ardennen’, ‘en plein air’ geschilderd tijdens een schildervakantie in Houffalize.

2019 ‘Vallei’/2020 ‘Ourthe’ acrylverf op doek 50x70cm.

De expositie is tot en met 6 en 7 augustus iedere week op vrijdag en zaterdagmiddag te bezoeken tussen 12.00 en 16.00u.

31 mei 2021 Teken- en Schilderlessen in het ‘Open Atelier Waverveen’
Na de lange lockdown zijn we maandag 31 mei weer kunnen beginnen met de teken- en schilderlessen.
Wat lijkt het alweer lang geleden dat we op 7 december vorig jaar onze laatste les van 2020 met een prachtige expo, de heerlijke hapjes, glühwein en vuurkorf hebben gevierd..
Maandag 31 mei ‘s ochtends van 9.30-13.00uur en ‘s avonds 18.30-22.00uur. Op 21 juni is er geen les.
Ook nu moeten we de geldende corona maatregelen in acht nemen:
– graag vooraf aanmelden
– blijf thuis bij klachten
– we houden 1,5 meter afstand
– reinig je handen bij binnenkomst
We schilderen zo veel mogelijk buiten en ook de evaluatie aan het einde van de les is buiten.

Schilderen weer begonnen.

Na een (veel te) lange stop vanwege corona zijn de teken- en schilderlessen weer van start gegaan. Lekker buiten aan de gang.